AIVD voert campagne voor nieuwe sleepwet: 'alle terreurdreiging is digitaal'

Er zitten twee gekke dingetjes in dat jaarverslag van de AIVD. Ten eerste de timing, ten tweede de excessieve focus op de 'digitale dreiging'. WIe niet beter weet, zou denken dat er campagne wordt gevoerd voor het referendum over de sleepwet op 21 maart.

Het prachtige werkje kunt u hier downloaden. Opmerkelijk genoeg staat alles in het teken van die digitale dreiging. Keren de ISIS-fanaten terug nu ze het tegen Assad hebben afgelegd? Vervelend, als ze maar niet gaan hacken! Dat is toch het allerergste dat ze kunnen doen. Niet met een vrachtwagen op een concert inrijden, neen, cyberdreiging is heel eng. Opklik voor groot.

Daarnaast is het knap dat de AIVD erin slaagt om het document voor 21 maart af te hebben, voor het referendum dus. Dat is nog nooit vertoond. Gemiddeld duurt het 102,4 dagen voordat het gepubliceerd wordt: net dit jaar is dat in minder dan de helft van de tijd gelukt.